23 Aralık 2014 Salı

ALİ ALPER DURMUŞ


1983 yılında Konya'nın Bozkır ilçesinin Dereköy kasabasında doğdu. İlk öğretim ve Anadolu lisesini Konya'nın çeşitli ilçelerinde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi fen bilgisi/fen ve teknoloji öğretmenliğini bitirdi. Halen öğretmenlik yapmaktadır.
Çocukluk yıllarını doya doya yaşadı. 1996 yılına kadar şiir, edebiyat, şarkı, türkü vs.sanatsal olgulardan uzaktan yakından alakası olmadı. İlk olarak tanışması sonradan sözlerinin tanınmış aşık, ozan, şair olduğunu sonradan öğrendiği türküler ile oldu. Türkü sözlerinden çok etkilendi. Bir kaç yıl sonra şiire ve şairlere özenmeye başladı. İlk olarak 1999 yılında şiir denemeleri yaptı. Bir kaç kişiye gösterdi yazdıklarından güzel tepkiler aldı.
Ancak kendi yazdığı şiirlerin okuyan diğer kişileri, tıpkı kendisinde de olduğu gibi, etkileyebileceğini ve insanların yazdıklarından dolayı yanlış yola sapabilecekleri kanısına vardı. Bu yüzden şiirin devamını getirmekten çekindi. 3 sene şiir yazmadı ancak şiir yazmak dermansız hastalık gibi bulaşmıştı. Bu süre zarfında harhangi bir şekilde yazılı olarak kaydetmediği onlarca şiirin denemesini kendi içinde yaptı.
Yunus Emre'nin ve Mevlana'nın da şiir yazdığı ve insanları yanlış kötü işlere bulaştırmadığının, aksine onları güzel ve hayırlı işlere yönlendirdiği, güzel duygulara sevk ettiği düşüncesine sahip olduğu zaman şiirlerini yazmaya karar verdi. 2002 yılında önceden yazmış olduğu ilk şiirlerini yırtıp attı ve yeniden şiir yazmaya başladı. Bu tarihten sonra yazdığı yazdığı şiirleri yayınlamaktadır.
Sayısal çıkışlı olduğu için şiirlerinde mantık ve tasarım yapma özelliklerini duygularla beraber kullandı. Bir bakıma şiir tasarladı. Kendi ifadesi ile düşünce üzerine duygu; duygu üzerine düşünce işledi. Bu özelliği toplumsal duyarlılığı olan hiciv şiirleri de yazabildi.

ESERLERİ:
AŞKI ANLAMAK (Şiir eylül 2007 basımı)

ŞAİRLE İLGİLİ BAĞLANTILAR

ALİ ALPER DURMUŞ - ANTOLOJİ için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


POPÜLER YAYINLAR


DOST SİTELER

Gitmek istediğiniz sitenin logosuna tıklayınız.











Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı