23 Aralık 2014 Salı

AHMET AYAZ


1947 Yılında Gaziantep İli Oğuzeli İlçesine bağlı Yakacık Köyünde doğdu. İlkokulu Yakacıkta bitirdi. Subay okulunu gözden kaybetti. Orta ve Lise tahsilini Gaziantep'te tamamladı. Çeşitli kamu kuruluşlarında 27 yıl 2 ay görev yaptıktan sonra, Gaziantep Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şefi iken 15.02.1998 tarihinde kendi isteğiyle emekli oldu.
Ahmet Ayaz'ın ilk şiirleri Yeni Asya ile Hergün gazetelerinde yayınlandı. 1980 ihtilalinde bu gazeteler kapanınca yerel gazetelere ve edebiyat sanat dergilerine yöneldi. Bazı edebiyat sanat dergilerinin yazı kurulunda bulundu, şiir ve araştırma yazıları yazdı. Bazı gazetelerde ise edebiyat ve sanat sayfası çıkardı. Güncel konularda sohbet yazıları ve şiir yazdı. Türk Edebiyatı Dergisi dahil bir çok edebiyat sanat dergileri ve antolojilerde şiirleri yayınlanan şair ve yazar, en son olarak Elvan Yayınları'ndan İhsan Işık'ın 2006 yılında yayınladığı on ciltlik resimli ve metin örnekli TÜRKİYE EDEBİYATÇILARI VE KÜLTÜR ADAMLARI ANSİKLOPEDİSİ'nde yer aldı. Şiir dalında birçok ödül ve plaketleri bulunan Ahmet Ayaz'ın, Askerin Türküsü isimli şiiri 1995 tarihinde Tuğgeneral Zafer ÖZKAN tarafından bestelettirilerek 10. Piyade Tugayı Marşı yapıldı.
Halen Gaziantep'te yayınlan Hakimiyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ahmet Ayaz, Gaziantep Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği kurucu üyeleri arasında yer aldı. Ayrıca Maki ile Bizim Ece dergilerinin Gaziantep Yeni Temsilcisidir.

ESERLERİ:

1-YANKILI SESLER (Şiir 1993 basımı)
2-DOĞDUĞUM GÜNDEN BERİ (Şiir 1994 basımı. 2007 yılında ikinci basımı yapıldı)
3-ANTEP ŞİİRLERİ (Derleme 1998 basımı)
4-SON MEKTUPLAR (Şiir 2000 basımı)
5-HÜZÜN VE RÜYA (Şiir 2002 basımı)
6-GAZİANTEP'DE KÜLTÜR SANAT VE EDEBİTATTA İZ BIRAKANLAR (Araştırma 2003 basımı)
7-BİR BAŞKA RÜYA VE SIZI (Şiir 2004 basımı)
8-ELVEDA İSTANBUL (Öykü 2005 basımı)
9-KAVGAM BARIŞ İÇİN (Şiir 2006 basımı)

ŞAİRLE İLGİLİ BAĞLANTILAR:

AHMET AYAZ - ANTOLOJİ için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


POPÜLER YAYINLAR


DOST SİTELER

Gitmek istediğiniz sitenin logosuna tıklayınız.











Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı